top of page
  • Tuomas

Tuomas Tujulalla lupauksia herättävä debyytti Ranskassa

Tuomas Tujula aloitti urheiluautojen kovatasoisen GT World Challenge Eurooppa Sprint Cup -sarjan Ranskan Magny-Courisssa Silver Cupin kuudennella sijalla ja keskeytyksellä.

Brittiläisen Garage 59 -tallin #159 Aston Martin GT3:a yhdessä Tanskan Nicolai Kjaergaardin kanssa ajavan Tuomas Tujulan debyyttiviikonloppu GT World Challenge Eurooppa Sprint Cupissa jätti suomalaiskuljettajalle positiiviset tunnelmat. Tujulan vauhti oli koko viikonlopun ajan tiiminsä vahvinta.

- Vaikka tuloksellisesti emme olleet niin korkealla kuin olisimme voineet olla niin olen kokonaisuuteemme todella tyytyväinen. Minulle tämä oli vielä opetteluviikonloppu uuteen sarjaan ja autoon. Harjoitukset menivät enemmän auton opetteluun, enkä saanut niistä niin paljoa irti kun normaalisti olisin saanut.

- Ensimmäinen aika-ajoni oli positiivinen veto. Tulos oli sija 14 ja vain sekunnin kymmenyksen kymmenen nopeimman joukosta. Pitää muistaa, että tiimini Garage 59 oli myös ensimmäistä kertaa kilpailemassa Magny-Coursissa, joten kehitimme autoamme jokaisella ajosessiolla nopeammaksi. Ja automme oli viimeisessä lähdössä parhaimmillaan.


Ensimmäisessä lähdössä Tujula ajautui lähdön ensimmäisessä kaarteessa leveäksi ja putosi seitsemän sijaa. Toisessa lähdössä sijalta 25 jo sijalle 17 yleiskilpailussa nousseen Tujulan matka päättyi kolariin.

- Ensimmäisessä startissa etupyörissä ei ollut riittävästi lämpöä ja auto aliohjasi ensimmäisessä kaarteessa radalta ulos. Menetin seitsemän sijaa, mutta pystyin ottamaa niistä vuorollani viisi takaisin. Loppukisassa vauhtini oli hyvää.

- Toiseen lähtöön lähdimme tallikaverini pienien ongelmien täyttäneen aika-ajon jälkeen ruudusta 22 ja hän toi automme kuljettajanvaihtoon sijalla 25. Omalla ajovuorollani nousin taistelemaan sijasta 16 ja vauhtimme olisi riittänyt yhä ylöspäin, mutta kisani päättyi mutkassa 14 ohitusyritykseeni ja sitä seuranneeseen kolariin.

- Kaveri jarrutti normaalia aikaisemmin ja vaihtoi jarruttaessa vielä ajolinjaa. Ei ollut paikkaa mihin väistää ja ajoin hänen autonsa perään. Näitä sattuu, mutta jos osuu toisen auton perään niin ei se koskaan ole vain edellä ajavan syy. Tästä on hyvä jatkaa. Puhdas viikonloppu seuraavalla kerralla niin eiköhän ne tuloksetkin parane, Tujula muistuttaa.


GT World Challenge Eurooppa Sprint Cupin pisteistä kilpaillaan seuraavan kerran 18.-20. kesäkuuta Zandvoortissa Hollannissa.

(teksti: Marko Mäkinen, valokuvat: GT World Challenge)

Tuloksia: GT World Challenge Eurooppa Sprint Cup, Magny-Cours, Ranska:

Yleiskilpailu, 1. osakilpailu:

1. Charles Weerts (BEL) - Dries Vanthoor (BEL), Team WRT, Audi R8 LMS GT3 1:00:53.014

2. Ricardo Feller (SUI) - Albert Costa (ESP), Emil Frey Racing, Lamborghini Huracan GT3 Evo + 6,468

3. Arthur Rougier (FRA) - Alex Fontana (SUI), Emil Frey Racing, Lamborghini Huracan GT3 Evo + 19,229

….

15. Tuomas Tujula (FIN) - Nicolai Kjærgaard (DK), Garage 59, Aston Martin GT3 + 1:11.923

Yleiskilpailu, 2. osakilpailu:

1. Luca Stolz (GER) - Maro Engel (GER), Team Toksport WRT, Mercedes-AMG GT3 1:01:30.308

2. Charles Weerts (BEL) - Dries Vanthoor (BEL), Team WRT, Audi R8 LMS GT3 + 3.051

3. Timur Boguslavskiy (RUS) - Raffaele Marciello (ITA), AKKA ASP, Mercedes-AMG GT3 + 4.490

Tuomas Tujula (FIN) - Nicolai Kjærgaard (DK), Garage 59, Aston Martin GT3 - keskeytys

bottom of page