top of page
  • Tuomas

Tuomas Tujula siirtyy Aston Martinille

Lappeenrantalainen kilpa-autoilija Tuomas Tujula, 24, ottaa ajajaurallaan askeleen eteenpäin ja siirtyy Italiasta kilpailemaan GT3-autoilla ajettavaan kansainväliseen GT World Challenge Eurooppa -sarjaan. Tujula ajaa alkavalla kaudella brittiläistiimin Garage 59:n Aston Martin Vantage GT3-rata-autoa, jota vauhdittaa 4.0-litran turboahdettu V8-moottori.


Kilpailukäytössä moottori tuottaa 550 hevosvoimaa ja 700 Nm edestä väkevää vääntöä.

Brittiläinen Garage 59-talli on yksi Aston Martinin virallisesta tehdastuesta nauttiva asiakastalli, joka tänä vuonna vastaanottaa päämiehensä taholta aiempaa enemmän teknistä ja taloudellista tukea. Tallin kotipaikka on keskisessä Englannissa Bardon Hillissä, joka sijaitsee hieman Leicesteristä luoteeseen.


Tujula voitti urheiluautojen Lamborghini Super Trofeo -merkkisarjan mestaruuden yhdessä Aaro Vainion kanssa Italiassa vuonna 2017 ja viime kaudella Italian Super GT -sarjan Sprint -mestaruuden Lamborghinilla.

- Olen tyytyväinen uuteen sarjaan ja ajo-ohjelmaani. Sarjan puolesta kysymys on ehdottomasti askeleesta ajajaurallani eteenpäin. Pääsen GT3-autoilla ajettavaan Euroopan isoimpaan ratasarjaan ja parhaimpaan näyteikkunaan. Jos suoritukseni ovat hyviä niin se noteerataan laajalti, Tujula perustelee.

- Sain myös hyvän diilin. Aston Martin Racing oli taustalla isona tekijänä. He tukevat ison osan tämän kauden budjetistani ja he halusivat ehdottomasti minut autonsa rattiin. Garage 59 ei ole minulle ennestään tuttu, mutta he ovat tulosten perusteella pärjänneet hyvin ja sain tiimistä pelkästään positiivista palautetta.


Tujula kertoo, että formula ykkösissä kilpaileva Aston Martin muutti alkavalle kaudelle lähestymistapaansa GT-puolella. He lopettivat tehdastiiminä lajin MM-tasolla FIA WEC-sarjassa, panostaakseen jatkossa asiakastiimiensä suorituskykyyn ja tukemiseen.

- Tätä taustaa vasten uskon, että suorituskykymme edellisistä vuosista vain kohenee, Tujula muistuttaa.


Tujulan ajajapari on Bentleyltä Aston Martinille siirtynyt Tanskan Nicolai Kjærgaard. Autokunta kilpailee tänä vuonna Silver Cupissa menestymisestä. Sprint-sarjassa kilpailee 29 autokuntaa ja kahdeksan eri autonvalmistajaa.

- Uusi ja kova sarja edessä. Silver Cupissa menestyminen ensimmäisellä kaudella on mielestäni fiksu askel uuteen sarjaan. Totta kai yritämme pärjätä parhaamme mukaan myös kokonaiskilpailussa, mutta kauden päätavoitteemme on menestyä Silver Cup-luokassa.


GT World Challenge Europe Sprint-sarjassa ajetaan kaikkiaan viisi kilpailuviikonloppua ja viisitoista kilpailustarttia. Sarja käynnistyy toukokuussa Ranskan Magny-Coursista ja se päättyy syyskuussa Espanja Valenciaan. Belgiassa ajettavan Span 24 tunnin ajon ajankohta on tänä vuonna heinä-elokuun vaihde.

(teksti: Marko Mäkinen, valokuva: VSR)


Lisätietoja:

www.garage59.co.uk

www.gt-world-challenge-europe.com

GT World Challenge Europe Sprint Cup 2021:

7.-9.5. Magny-Cours, Ranska (Sprint)

18.-20.6. Zandvoort, Hollanti (Sprint)

2.-4.7. Misano, Italia (Sprint)

29.7.-1.8. Spa-Francorchamps 24h, Belgia (Endurance)

28.-29.8. Brands Hatch, Iso-Britannia (Sprint)

25.-26.9. Valencia, Espanja (Sprint)

Sarjan viralliset testipäivät:

25.-26.3. Paul Ricard, Ranska

22.-23.6. Spa-Francorchamps 24h, Belgia


bottom of page