top of page
  • Tuomas

Tuomas Tujula palaa takaisin Lamborghinin rattiin

Urheiluautojen Super GT Sprint-mestaruuden Italiassa toissa kaudella voittanut Tuomas Tujula, 25, palaa takaisin Lamborghinin rattiin. Tujula on solminut urheiluautojen GT World Challenge Eurooppa Endurance Cup -sarjaan sopimuksen Lamborghinin tehdastallia pyörittävän sveitsiläisen Emil Frey Racingin kanssa.

Lappeenrantalainen kilpa-autoilija Tuomas Tujula, 25, siirtyy alkavalla kaudella kansainvälisen GT World Challenge Eurooppa -sarjan hallitsevan Silver Cup-mestaritallin kuljettajaksi. Tujula ajaa Lamborghinin tehdastallina GT World Challenge Eurooppa-ratasarjassa toimivan sveitsiläisen Emil Freyn Racingin kuljettajana. Tujula kilpailee Lamborghini Huracan GT3 Evolla autossa #14, yhdessä Konsta Lappalaisen ja Bentleyltä siirtyneen britti Stuart Whiten kanssa. Kolmikko kilpailee sarjan Endurance-osakilpailuissa Silver Cup-luokan mestaruudesta.


Tujula kertoo, että uutta sopimusta hierottiin viime kauden viimeisestä osakilpailusta lähtien. Tähtäimessä oli paikka, jonka kautta ammattilaisura urheiluautojen arvosarjoissa aukeaisi.

- Meillä oli erilaisia vaihtoehtoja. Tähtäimessä oli urani jatkon kannalta paras mahdollinen ajajapaikka ja sellaisen myös Emil Frey Racingistä löysimme.

- Yhden välivuoden jälkeen paluu kotiin Lamborghinille. Ajo-ohjelmani on urheiluautojen kovatasoinen GT World Challenge Endurance-sarja. Sama sarja kuin vuosi sitten, mutta tällä kertaa ajan sarjan kestävyysosakilpailut tiimin autossa #14.


Tujula kertoo, että tiimin sekä hänen näkemyksensä tulevasta ajo-ohjelmasta kävivät heti neuvottelujen alkuvaiheessa yhteen.

- Ajatuksemme tulevasta ajo-ohjelmasta kohtasivat nopeasti. Kun katson omaa ajajauraani taaksepäin niin omat vahvuuteni ovat tulleet esille juuri pitkissä kisoissa. Tiimi puolustaa Silver Cup-luokan mestaruutta ja tavoitteemme on uusia luokan mestaruus. Haluan taistella voitoista ja mestaruuksia. Teen jatkossakin nöyrästi töitä ja pyrin askel askeleelta nousemaan kohti ammattilaisuustavoitteitani.

- Olen todella tyytyväinen, että pääsin huipputiimiin, joka kuuluu ehdottomasti urheiluautojen GT-varikon kolmeen vahvimpaan joukkueeseen. Emil Frey Racing toimii GT World Challenge- ja Saksan ADAC GT Masters-sarjoissa Lamborghinin tehdastiiminä. Menestyminen ei tänä vuonna jää kalustosta kiinni. Kaikki on kuljettajien käsissä, Tujula muistuttaa.


Tujula pääsi tutustumaan uuteen tiimiinsä ja tulevaan kalustoonsa helmikuun lopulla Valencian moottoriradalla Espanjassa.

- Pääsin ajamaan yhden testipäivän ja vakuutuin kokemastani. Pääsimme tiimin kanssa välittömästi samalla sivulle ja ajatuksemme kohtasivat heti, joten odotukset tulevan kauden suhteen on asetettu kohtuullisen korkealle kummaltakin suunnalta. Mestaruudesta taistelemme. Se on ainoa tavoitteemme, Tujula summaa.


GT World Challenge Europe Endurance-sarjassa ajetaan viisi kilpailuviikonloppua. Kilpailujen kesto on kolmesta tunnista täyteen vuorokauteen. Sarja käynnistyy huhtikuun alussa Imolan osakilpailulla Italiassa ja päättyy syyskuun viimeisenä viikonloppuna Espanjan Barcelonaan. Sarjan ja kauden kohokohta on heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Belgiassa ajettava GT-autojen klassikkokilpailu - Span 24 tunnin ajo.

GT World Challenge Europe Endurance Cup 2022:

01.–03.04.2022 - GT World Challenge Imola (Italia)

03.–05.06.2022 - GT World Challenge Le Castellet (Ranska)

28.–31.07.2022 - GT World Challenge SPA-Francorchamps (Belgia)

02.­–04.09.2022 - GT World Challenge Hockenheimring (Saksa)

30.–31.09.2022 - GT World Challenge Barcelona (Espanja)

Sarjan viralliset testipäivät:

07.–08.3.2022 - Le Castellet, Ranska

21.–22.6.2022 - Spa-Francorchamps 24h, Belgia

bottom of page