top of page
  • Tuomas

Tuomas Tujula legendaarisen Lamborghinin GT3-tehdastalliin

Legendaarisen italialaisen urheiluautovalmistajan Lamborghinin GT3-luokan kehitysohjelmaan viime vuonna valittu Tuomas Tujula, 23, kilpailee alkavalla kaudella italialaisen VSR:n (Vicenzo Sospiri Racing) Lamborghinilla Italian Super GT -sarjan sprinttiosakilpailussa yhdessä japanilaisen Yuki Nemoton ja kolmen kuljettajan endurance-osakilpailuissa hollantilaisen Danny Kroesin kanssa. Autokunnan kolmas kuljettaja vahvistetaan myöhemmin.


Lappeenrantalaisen kilpa-autoilijan Tuomas Tujulan, 23, kalustona alkavalla kaudelle on Lamborghini Huracán GT3 Evo, jonka 5,2-litrainen V10-moottori tuottaa kilpakäytössä yli 600 hevosvoimaa. Autoa ajattaa entisen F1-kuljettaja Vicenzo Sospirin omistama VSR, joka on Italian Super GT-sarjassa Lamborghinin virallinen tehdastalli. Tallin kotipaikka on Italian Forlissa 30 kilometrin päässä Imolan moottoriradasta.


Tujula voitti Lamborghini Super Trofeo -sarjan yhdessä Aaro Vainion kanssa Italiassa vuonna 2017 ja hän kilpaili viime kaudella GT3-luokan kalustolla Kansainvälisessä GT Open-sarjassa Keski-Euroopassa, sijoittuen ProAm-luokassa neljänneksi.


Kauden 2016 jälkeen formuloista GT-autojen puolelle siirtynyt Tujula näkee, että urheiluautojen eri arvosarjat mahdollistavat parhaiten pääsyn autourheilun ammattilaiseksi. Pääsy Lamborghinin kehitysohjelmaan ja ajopaikka autonvalmistajan tehdastallissa ovat isoja askelia kohti ammattilaisuutta.

- Kalusto ja tehtaan puolelta tuleva tuki ovat kunnossa. Minulla on jalka niin sanotusti hyvin oven välissä, jonka toisella puolella on autourheilun täysammattilaisuus. Oman unelmani eli ammattilaispaikan saavuttaminen on enää omasta tekemisestäni kiinni.

- Urheiluautoista menestyminen avaa usein kaiken näköisiä ovia autourheilun ammattilaismaailmaan. Samasta Italian Super GT-sarjasta Ferrarin tehdastalliin ponnisti muun muassa Toni Vilander, Tujula muistuttaa.


Alkavan kauden tavoite on Tujulalla selkeä: olla autokuntansa johtava kuljettaja.

- Ensisijainen tavoitteeni on ajaa ammattilaissopimus Lamborghinille. Tulostavoitteita en ole asettanut, koska GT-kisojen tulos muodostuu yhdessä muiden kuljettajien tekemisen kanssa. Toki paljon on vielä itsellänikin opittavaa, mutta haluan ulosmitata sataprosenttisesti oman osaamiseni, kehittyä kauden aikana kuljettajana lisää ja antaa Lamborghinille sellaiset näytöt, että ensi vuonna ajan autonvalmistajan virallisena tehdaskuljettajana, Tujula sanoo.


Italian Super GT-sarjassa ajetaan kahdeksan osakilpailua, joista neljä on kahden osakilpailun sprinttiviikonloppua ja toiset neljä on kolmen tunnin mittaisia endurance-osakilpailuja. Sarja käynnistyy 14.-15. toukokuuta Monzan moottoriradalta Italiasta ja se päättyy 16.-18. lokakuuta samaiselle radalle. Sarjan kaikki osakilpailut ajetaan Italiassa.

(teksti: Marko Mäkinen, valokuvat: VSR)


ITALIAN SUPER GT KILPAILUKALENTERI 2020:

15.-17.5. Monza (sprint)

12.-14.6. Vallelunga (sprint)

17.-19.7. Mugello (endurance)

31.7.-2.8. Misano (endurance)

28.-30.8. Imola (sprint)

18.-20.9. Vallelunga (endurance)

2.-4.10. Mugello (sprint)

16.-18.10. Monza (endurance)
bottom of page