top of page
  • Tuomas

Tujulan kausi päättyi kahdeksanteen sijaan Espanjassa

Urheiluautojen GT World Challenge Eurooppa Sprint Cupin viides ja viimeinen kilpailuviikonloppu ajettiin Espanjan Valenciassa. Aston Martinin Tuomas Tujula joutui keskeyttämään ensimmäisen startin ja ajoi kauden päätöslähdössä kahdeksanneksi. Sarjan yhteispisteissä Tujula sijoittui sijalle 13.

Brittiläisen Garage 59 -tallin #159 Aston Martin GT3:a yhdessä Tanskan Nicolai Kjaergaardin kanssa ajava Tuomas Tujula sijoittui kauden viimeisessä GT World Challenge Eurooppa Sprint Cup -osakilpailussa kahdeksanneksi. Viikonlopun ensimmäisen startin autokunta joutui kahden rengasrikon takia keskeyttämään. Viiden kilpailuviikonlopun ja kymmenen osakilpailun jälkeen Tujula sijoittui sarjan yhteispisteissä sijalle 13.

- Ei ollut helppo viikonloppu. Perjantain testijakson ja vapaiden harjoitusten jälkeen viikonloppumme vaikutti kohtuullisen lupaavalta ja oli aihetta olla toiveikas. Oma aika-ajoni meni mönkään. Olimme ensimmäisen rengassetin jälkeen kuudentena, mutta olosuhteet muuttuivat ja toisen setin kanssa ajaminen meni yliyrittämiseksi ja jäimme ruutuun 16. Toisessa aika-ajossa Nicolai oli seitsemän kymmenystä kärkeä perässä, mutta se riitti vasta ruutuun 18.


Autokunnan ensimmäinen kilpailu meni rengasrikkojen takia piloille.

- Nousin startissa jo kolkuttelemaan kymmenen parhaan nippua, kun kierroksen lopulla kanssakilpailija syöksyi neulansilmämutkassa rinnalle. Annoin tilaa ja yritin välttää kontaktia, mutta kaveri käänsi mutkan ulostulossa kylkeen ja se aiheutti eturenkaan puhkeamisen ensimmäisellä kierroksella. Ajoin ratavarikolle, rengas vaihdettiin ja turva-auto tuli radalle. Uusintalähdön jälkeen toinen kaveri ajoi eteen, uusi kontakti ja toinen rengasrikko. Se kisa oli sitten siinä, Tujula kertoo.


Kauden viimeisessä osakilpailussa Tujulan tallikaveri Nicolai Kjaergaard sai hyvän startin. Tiimi vaihtoi Tujulan ratin taakse heti kun se oli mahdollista. Toimenpide nosti autokunnan sijoitusta.

- Iltapäivän lämmössä rengaskuluma oli meillä kuitenkin ylivoimaista. Renkaat loppuivat hyvissä ajoin ennen maalia, eikä mitään ollut tehtävissä. Sija 19 yleiskilpailussa ja kahdeksas luokassamme.


Tujula summaa ensimmäisen kautensa GT World Challenge -sarjassa opettavaiseksi.

- Paljon oli uutta opittavaa, tuli oppia ja kokemusta. Oli hyviä hetkiä ja vähän heikompiakin mahtui mukaan. Omaan suoritukseeni olen Brands Hatchin viikonloppua lukuun ottamatta tyytyväinen. Viime vuonna ajoin mestaruuden Italiassa ja tämä vuosi oli haastavampi. Kuuluu lajiin, että aina kilpaileminen ei ole ruusuilla tanssimista.

- Aston Martin palasi Sprint Cupiin vuosien tauon jälkeen, eikä meillä ollut paras kalusto tähän sarjaan. Haasteita oli paljon ja tiimilläkin oli paljon opittavaa. Takamatkalla oltiin. Aina se tulos ei kertonut omaa tasoamme. Haluan kuitenkin jatkaa tässä sarjassa. Nimeni on nyt tuttu tällä varikolla ja katsotaan, mihin kilpaileminen tästä suuntaa. Toivoisin, että ensi kaudella ajetaan sellaisella kalustolla, jolla pystyy viikosta toiseen näyttämään omaa osaamistaan. Ja jos jatketaan samalla kalustolla ja samassa tiimissä niin ensi vuonna olemme varmasti vahvempia, Tujula painottaa.

(teksti: Marko Mäkinen, valokuvat: GT World Challenge)

Tuloksia: GT World Challenge Eurooppa Sprint Cup, Valencia, Espanja:

Yleiskilpailu, 1. osakilpailu:

1. Luca Stolz (GER) - Maro Engel (GER), Team Toksport WRT, Mercedes-AMG GT3; 40 kierrosta

2. Leo Roussel (FRA) – Christopher Haase (GER), Audi R8 LMS GT3 + 8.840

3. Timur Boguslavsky (RUS) - Raffaele Marciello (ITA), AKKA ASP, Mercedes-AMG GT3 + 10.825

…..

Tuomas Tujula (FIN) - Nicolai Kjærgaard (DK), Garage 59, Aston Martin GT3; keskeytys

Yleiskilpailu, 2. osakilpailu:

1. Luca Stolz (GER) - Maro Engel (GER), Team Toksport WRT, Mercedes-AMG GT3; 40 kierrosta

2. Timur Boguslavsky (RUS) - Raffaele Marciello (ITA), AKKA ASP, Mercedes-AMG GT3 + 15.357

3. Norbert Siedler (AUT) – Albert Costa (ESP), Emil Frey Racing, Lamborghini Huracan GT3 Evo + 16.101

19. Tuomas Tujula (FIN) - Nicolai Kjærgaard (DK), Garage 59, Aston Martin GT3 + 1:02.489

bottom of page