top of page
  • Tuomas

Tujulan autokunta taisteli toiseksi Italian Super GT-sarjan osakilpai-lussa Imolassa

Italialaisen urheiluautovalmistajan Lamborghinin kuljettaja-akatemiassa ajava Tuomas Tujula, 23, sekä hänen autokuntansa #63 sijoittui värikkäiden vaiheiden jälkeen toiseksi Italian Super GT Endurance -sarjan toisessa osakilpailussa Imolassa Italiassa. Kolmen tunnin mittaisessa kilpailussa Tujulan autokunta joutui tekemään yhden ylimääräisen varikkopysähdyksen, mutta jäi voittoon ajaneesta Ferrari AF Corse -tehdastallin autokunnasta #71 vain reilut 50 sekuntia.

Italian urheiluautojen Super GT Endurance-sarjan toisen osakilpailun sankarit löytyvät Vincenzo Sospiri Racingin autokunnasta #63. Lamborghinin kuljettaja-akatemiassa ajava Tuomas Tujula ajoi yhdessä Tanskan Frederik Schandorffin sekä Hollannin Danny Kroesin kanssa Lamborghini Huracán GT3 Evo -autokuntansa #63 ruutulipulle komeasti toisena. Kilpailun voittoon ajoi Ferrarin tehdastallin AF Corse #71, jolle Tujulan johtama autokunta #63 jäi 55,316 sekuntia.


Tujulan Lamborghini #63 starttasi kilpailuun äärimmäisen tasaisen aika-ajon jälkeen ruudusta kahdeksan. Ensimmäisenä ajovuorossa ollut Danny Kroes nosti vihreän Lamborghinin jo ensimmäisen kierroksen jälkeen kuudenneksi. Autokunnan kilpailuvauhti oli erinomaista. Kuusi kierrosta myöhemmin #63 oli noussut jo kolmanneksi. Kierroksella 21 Kroes kolaroi Lamborghinillaan lievästi, mutta sen seurauksena auton konepelti irtosi kiinnityksestään ja Kroesin oli ajettava ratavarikolle. Korjaustoimenpiteiden jälkeen Lamborghini palasi radalle sijalla 11.


Toisena ajovuorossa oli Tuomas Tujula. Suomalaiskuljettaja ajoi loistavasti. Hän nosti autokuntansa viimeiseen kuljettajavaihtoon kuudentena. Tanskan Frederik Schandorff jatkoi autokunnan hurjaa takaa-ajoa, tuoden Lamborghinin #63 ruutulipulle toisena.

- (Danny) Kroes otti pirun hyvä lähdön ja hoiti oman osuutensa ihan viimeisen päälle. Kolaroinnin takia konepelti nousi osin pystyyn ja jouduimme tekemään ylimääräisen varikkokäynnin.


Korjaustoimien jälkeen tiimin vauhti oli huipputasoa. Viimeisten 70 kierroksen aikana Tujulan autokunta nousi ohittamalla sijalta yksitoista toiseksi.

- Olen todella tyytyväinen myös omaan ajooni. Meillä oli kisassa käytössä kaksi sarjaa uusia renkaita. Meikäläisen kohtalona oli ajaa käytetyillä, ja siihen nähden kyytimme tänään oli erinomaista. Menetimme ylimääräisessä varikkopysähdyksessä reilut 50 sekuntia, joka oli myös aikaeromme voittajaan. Ferrarin kyytiin meillä ei kuitenkaan olisi ollut eväitä. Kakkossija oli ihan maksimi, mitä meille oli tänään tarjolla, Tujula muistutti kilpailun jälkeen.

- Myös aika-ajo oli tiukka. Ajoin autokuntamme nopeimman ajan, mutta kierrokseni ei ollut ihan puhdas. Muutama ruutu siinä meni, mutta näin jälkikäteen sillä ei ollut merkitystä.


Endurance-sarjan avausosakilpailussa Tujulan autokunta #63 sijoittui viidenneksi. Kahden ajetun osakilpailun jälkeen autokunta #63 ajaa sarjan yhteispisteissä neljäntenä. Sarjan kärkinelikko on ajaa vain kuuden pisteen sisällä toisistaan.

- Olemme tyytyväisiä tulokseemme ja suorituskykyymme, ja pisteissä neljäntenä. Tästä on hyvä jatkaa sarjan seuraaviin osakilpailuihin, Tujula iloitsi.


Urheiluautojen Italian Super GT sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua kauden kolmannella Endurance-sarjan osakilpailulla Vallelungassa Italiassa.

(teksti: Marko Mäkinen, valokuvat: Acisport)


Tuloksia; ITALIAN SUPER GT Endurance 3 tuntia Imola, Italia:

1. AF Corse #71 (Giorgio Roda (ITA), Alessio Rovera (ITA), Antonio Fuoco (ITA)) Ferrari 488 GT3: + 13,028

2. Vincenzo Sospiri Racing #63 (Danny Kroes (NED), Frederick Schandorff (DK), Tuomas Tujula (FIN)), Lamborghini Huracán GT3 Evo: + 55,316

3. Easy Race Italia #3 (Sean Hudspeth (SPG), Mattia Michelotto (ITA) Matteo Greco (ITA)) Ferrari 458 Italia: + 59,702

Super GT EnduPistetilanne 2/4 osakilpailun jälkeen:

1. AF Corse #71 Ferrari 27

2. Audi Sport Italia #12 Audi 24

3. BMW Team Italia #7 BMW 22

4. Vincenzo Sospiri Racing #63 Lamborghini 21

bottom of page