top of page
  • Tuomas

Tujulan autokunta nousi toiseksi Monzassa

Lamborghinin kuljettaja-akatemian Tuomas Tujula, 23, sekä hänen ajajaparinsa Japanin Yuki Nemoto ajoivat Italian Super GT Sprint-sarjan ensimmäisessä osakilpailussa Monzassa toiseksi. Sarjan yhteispisteissä suomalais-japanilainen autokunta jatkaa kolmannella sijalla.

Vincezzo Sospiri Racingin Lamborghini #19 kuljettajakaksikko Tuomas Tujula ja Yuki Nemoto nousivat tänään Monzan radalla ajetussa Italian Super GT Sprint-sarjan osakilpailussa toiseksi. Ruudusta neljä kilpailuun startannut kaksikko nousi epäonnistuneen startin jälkeen taistelemaan kilpailun voitosta. Ykkösenä ruutulipulle ajanut BMW Team Italia #7 autokunta voitti kilpailun ainoastaan 0,7 sekunnin erolla.

Ajajakaksikosta ensimmäisenä ajovuorossa oli Tuomas Tujula, joka kilpailun jälkeen harmitteli epäonnistunutta starttiaan. Monzan nopealla radalla Tujulan autokunta oli kilpailun lisäksi myös aika-ajossa paras Lamborghini-autokunta.

- Nyt ei ollut itselläni se paras päivä. Aika-ajo oli meiltä loistava ja saimme autostamme kaiken otettavissa olevan irti. Autossamme on tällä hetkellä lisäpainoa peräti 120 kg. Startissa sain kauden parhaan reaktioajan, mutta jostain syystä kiihdyttäessä vaihde isommalle vaihteelle ei mennyt päälle, jouduin ajamaan moottorin kierrosluvun rajoittajaa vasten ja autoja pääsi urakalla ohi.

- Oma ajovuoroni oli lähinnä jonossa ajelua, jossa jokainen sai vetoapua edellä ajavalta. Sain säästettyä renkaitamme hyvin, tallimme suoritti ajoitukseltaan loistavan varikkopysähdyksen ja kun pari edellä ajavaa sai rataviivojen ylittämisestä aikasakkoa niin huomasimme taistelevamme osakilpailun voitosta.

Yuki Nemoto nousi omalla ajovuorollaan aluksi kärkinelikkoon ja lopulta taistelemaan osakilpailun voitosta.

- Ikävä, että starttini ei onnistunut, sillä meillä oli tänään avaimet voittoon. Harmittaa pirusti, mutta pitää olla tyytyväinen, että saavutimme toisen sijan ja pystyimme kaventamaan pisteissä eroa kärkeen.

- Huomenna on päivä uusi. Yuki aloittaa kisan nelosruudusta ja katsotaan, mihin vauhtimme riittää. Uskoisin, että meillä on mahdollisuudet taistella taas jopa voitosta, Tujula totesi kilpailun jälkeen.

Urheiluautojen Italian Super GT Sprint-sarjan toinen osakilpailu Monzassa käynnistyy huomenna sunnuntaina klo 14:30 Suomen aikaa.

(teksti: Marko Mäkinen, valokuva: VSR)


Tuloksia; ITALIAN SUPER GT Sprint 1 Monza, Italia:

1. BMW Team Italia #7 (Stefano Comandini (ITA), Marius Zug (GER)) BMW M6 GT3: 52:47.961

2. Vincenzo Sospiri Racing #19 (Tuomas Tujula (FIN), Yuki Nemoto (JPN)) Lamborghini Huracán GT3 Evo: + 0.700

3. Audi Sport Italia #12 (Riccardo Agostini (ITA), Mattia Trudi (ITA)) Audi R8 LMS: + 3.844

Epävirallinen pistetilanne Italian Super GT Sprint Cup 5/8 osakilpailua:

1. Audi Sport Italia #12 (Audi R8) 64

2. AKM Motorsport #27 (Mercedes-AMG) 52

3. Vincenzo Sospiri Racing #19 (Lamborghini Huracán) 47
bottom of page