top of page
  • Tuomas

Tujulan autokunta jälleen palkintopallille Italiassa

Lamborghinin kuljettaja-akatemiassa ajavan Tuomas Tujula, 23, sekä hänen Lamborghini Huracán GT3 Evolla kilpaileva autokunta #63 sijoittui Italian Super GT Endurance-sarjan viimeisessä osakilpailussa Monzassa kolmanneksi. Sarjan loppupisteissä kolmikko Tujula, Danny Kroes (HOL) ja Frederick Schandorff (DEN) sijoittui viidenneksi.

Italian urheiluautojen Super GT Endurance-sarjan kauden päätösosakilpailu Monzassa päättyi lappeenrantalaiskuljettaja Tuomas Tujulan sekä Vincenzo Sospiri Racingin autokunnan #63 osalta kauden toiseen palkintopallisijoitukseen. Viidennestä ruudusta kilpailuun startannut kolmikko ajoi päätösosakilpailun johdossa kahden tunnin ajon jälkeen, mutta joutui joukkueen kolmannen kuljettajan Hollannin Danny Kroes ajovuorolla taipumaan kolmanneksi. Endurance-sarjan loppupisteissä autokunta sijoittui viidenneksi.

Tiimin suomalaiskuljettaja Tuomas Tujula oli autokuntansa nopein Monzan kilpailussa että aika-ajossa. Toisena ajovuorossa olleen Tujulan käsissä vihreä Lamborghini nousi kilpailun johtoon.

- Sain ajettua optimaalisen hyvän ajovuoron, mutta tällä kertaa se ei riittänyt voittoon asti. Voin olla todella tyytyväinen omaan suoritukseeni: virheetön ajo, vauhtini oli koko viikonlopun hyvää ja voiton menettäminen ei ollut omasta suorituksestani kiinni. Ei jäänyt jossiteltavaa. Endurance-sarja oli kiva päättää palkintopallille.


Tujula kertoo, että kauden neljä kolmen tunnin mittaista Endurance-osakilpailua sujui autokunnalta nousujohteisesti.

- Kauden ensimmäisessä kisassa meillä ei yksinkertaisesti ollut vauhtia. Oli tekemistä löytää autoomme nopeat säädöt. Saimme asian korjattu sarjan seuraavaan osakilpailuun ja sen jälkeen pystyimme taistelemaan palkintopallisijoituksista ja olimme lähellä jopa voittaa kilpailuja. Omaan kehitykseeni kuljettajana olen todella tyytyväinen.

- Olemme yleensäkin iloisia siitä, että Italian autourheiluliitto ACI pystyi viemään koronapandemiasta huolimatta Super GT-sarjan Endurance-kauden onnistuneesti läpi. Meillä on Sprint-sarjassa yksi kilpailuviikonloppu ja sen kaksi osakilpailua eli finaalit Vallelungassa joulukuussa vielä ajamatta. Sarjan historiassa ei ole koskaan kilpailtu niinkin myöhään kuin me aiomme kilpailla eli 4.-6. joulukuuta.

- Toivotaan, että pääsemme ajamaan puuttuvat kaksi osakilpailua ja lopettamaan kauden positiivisissa merkeissä. Sprint-sarjassa meillä on mahdollisuudet Yukin (Nemoto) kanssa ihan mestaruuteen asti. Ja toivotaan, että Vallelungassa pystymme taikomaan autoomme yhden naksun lisää vauhtia. Kilpaa ajaminen joulukuun alussa on uusi maailma meille kaikille, Tujula muistuttaa.

(teksti: Marko Mäkinen, valokuvat: Acisport)


Tuloksia; ITALIAN SUPER GT Endurance 3 tuntia Monza, Italia:

1. AF Corse #71 (Giorgio Roda (ITA), Alessio Rovera (ITA), Antonio Fuoco (ITA)) Ferrari 488 GT3: 3:01:23.540

2. Audi Sport Italia #12 (Mattia Drudi (ITA), Riccardo Agostini (ITA) Daniel Mancinelli (ITA)) Audi R8 LMS: + 2.879

3. Vincenzo Sospiri Racing #63 (Danny Kroes (NED), Frederick Schandorff (DK), Tuomas Tujula (FIN)), Lamborghini Huracán GT3 Evo: + 17.795

Italian Super GT Endurance epäviralliset loppupisteet:

1. AF Corse #71 Ferrari 47

2. Audi Sport Italia #12 Audi 39

3. Imperiale Racing #32 Lamborghini 38

4. BMW Team Italia #7 BMW 34

5. Vincenzo Sospiri Racing #63 Lamborghini 33


bottom of page