top of page
  • Tuomas

Tujula nousi upealla voitolla urheiluautojen Italian GT Sprint-sarjan kärkeen

Lamborghinin kuljettaja-akatemian Tuomas Tujula, 23, sekä hänen ajajaparinsa Japanin Yuki Nemoto nousivat Italian Super GT Sprint-sarjan johtoon, voittamalla kauden toiseksi viimeisen osakilpailun Vallelungan moottoriradalla Italiassa. Sarjan viimeinen ja ratkaiseva osakilpailu kilpaillaan samalla radalla huomenna sunnuntaina.

Vincezzo Sospiri Racingin Lamborghinin #19 kuljettajakaksikko Tuomas Tujula ja Yuki Nemoto juhlivat lauantaina kahta osakilpailuvoittoa. Ennen lauantaina ajettua kauden toiseksi viimeistä osakilpailua Italian kansallinen autourheiluliitto ACI ilmoitti, että se oli hylännyt BMW Team Italian tekemän vastalauseen lokakuun alussa ajetusta Mugellon osakilpailusta. Päätös merkitsi sitä, että Tujula ja Nemoto julistettiin kyseisen osakilpailun voittajiksi.

Voittotahti jatkui heti perään myös radalla. Ruudusta kolme kilpailuun startannut kaksikko ajoi virheettömän ja taktisesti loisteliaan kilpailun. Ensimmäisenä ajovuorossa ollut Tujula kutsuttiin neljänneltä sijalta kuljettajavaihtoon saman aikaisesti, kun turva-auto määrättiin radalle.


Uusintalähdössä Tujulan ajajapari Yuki Nemoto starttasi turva-auton takaa ensimmäisenä ja hän piti tyylikkäästi johtopaikkansa. Kilpailun lopulla turva-auto jouduttiin kutsumaan uudelleen radalle ja uusintalähtö tapahtui kilpailun viimeisellä kierroksella. Nemoto kesti hyökkäykset ja paineet, tuoden autonsa vakuuttavasti voittajana ruutulipulle. VSR-tallille kilpailu oli menestys, sillä vihreille Lamborghineille kaksoisvoiton varmisti autokunta #63.

- Meillä oli kuukauden tauko ajamisesta ja saimme eilen tehdä harjoituksissa automme säätöjen kanssa paljon töitä. Meillä on yhä toistasataa kiloa menestyspainoja matkassamme. Kolmosruutu ja voitto oli täydellinen tulos tänään.

- Kisassa näimme, että esimerkiksi Audilla oli paljon enemmän vauhtia, mutta taistelimme hienosti. Tiimimme teki täydellisen kilpailustrategian ja loistavaa työtä, jonka tuloksena saimme kärkipaikan turva-auton takana.

- Täällä on ollut tosi vaikeat ajo-olosuhteet: on kylmä, vettä sataa ja välillä rata kuivuu ja välillä se on taas märkä. Aika-ajot ja kilpailu ajettiin kuivuvalla radalla ja se asetti omat haasteensa. Selvisimme Yukin kanssa molemmista jaksoista ilman virheitä. Näin itsenäisyyspäivän kynnyksellä palkintopallilla oli kiva kuunnella kunnon musiikkia (Maamme-laulu). Huomenna tavoitteemme on simppeli: ajetaan niin kovaa kun pystytään ja katsotaan, mihin päädytään. Riittää tai ei, Tujula muistutti.


Italian Super GT Sprint-sarjan kauden viimeinen osakilpailu (50 minuuttia + 1 kierros) käynnistyy Vallelungassa klo 12:00 Suomen aikaa. Tujula-Nemoto starttaa mestaruuden ratkaisevaan osakilpailuun ruudusta neljä.

(teksti: Marko Mäkinen, valokuvat: Acisport)

Tuloksia; ITALIAN SUPER GT Sprint 1 Vallelunga, Italia:

1. Vincenzo Sospiri Racing #19 (Tuomas Tujula (FIN), Yuki Nemoto (JPN)) Lamborghini Huracán GT3 Evo: 52:17,211

2. Vincenzo Sospiri Racing #63 (Danny Kroes (NED), Leonardo Pulcini (ITA)) Lamborghini Huracán GT3 Evo: + 0,520

3. BMW Team Italia #7 (Stefano Comandini (ITA), Marius Zug (GER)) BMW M6 GT3: + 1,514

Epävirallinen pistetilanne Italian Super GT Sprint Cup 7/8 osakilpailua:

1. Vincenzo Sospiri Racing #19 (Lamborghini Huracán) 76

2. Audi Sport Italia #12 (Audi R8) 70

3. BMW Team Italia #7 (BMW M6) 63


bottom of page