top of page
  • Tuomas

Tujula ajoi pisteille Brands Hatchissä

Urheiluautojen GT World Challenge Eurooppa Sprint Cup -sarja jatkui Englannin Brands Hatchissä. Aston Martinilla kilpaileva Tuomas Tujula saalisti viikonlopun lähdöistä kaksi Silver Cup-luokan pistesijaa, sijat 10 ja 9. Ennen kauden viimeistä kilpailuviikonloppua Tujula ajaa luokkansa yhteispisteissä sijalla 12.

Brittiläisen Garage 59 -tallin #159 Aston Martin GT3:a yhdessä Tanskan Nicolai Kjaergaardin kanssa ajavan Tuomas Tujulan viikonloppu Brands Hatchissä ei sujunut odotetulla tavalla. Kilpailun vapaissa harjoituksissa suomalaiskuljettajan Aston Martin sai heti kontaktia, jonka seurauksena auton vaihdelaatikko hajosi. Huoltotoimet veivät sen verran aikaa, että autokunnalta jäi toinen ajosessio kokonaan väliin ja kaksikko joutui starttaamaan aika-ajoon käytännössä kylmiltään.

- Rata oli lisäkseni itselleni uusi, joten jäimme heti takamatkalle. Oma aika-ajoni sujui lopulta hyvin ja sain parannettua merkittävästi kierrosaikojani ensimmäisestä harjoituksesta. Aika-ajossa oli 29 autoa ja ajoin automme ruutuun 19. Erot olivat todella pieniä, joten jossiteltavaa jäi.

- Eka kisa oli itseltäni vahvaa tekemistä. Nousin muutaman sijan radalla, jossa oli äärimmäisen vaikea ohittaa. Sisääntulo ratavarikolle meni mönkään, ajoin lievää ylinopeutta, josta saimme varikon läpiajorangaistuksen. Täysin tarpeeton virhe minulta. Lisäksi pysähdyksen aikana meillä oli ongelmia etuoven lukituksen kanssa. Se kisa meni lopullisesti läpiajorangaistuksen takia piloille.


Toisessa kisassa Tujula nosti autokuntansa parhaimmillaan sijalta 21 yleiskilpailussa sijalle 17.

- Ajajaparini joutui väistämään kolaria nurmikon puolelle, josta auton jäähdyttäjät keräsivät heinää niin paljon, että moottorin lämmöt nousivat kattoon ja jouduimme tekemään ratavarikolla ylimääräistä aikaa vievää työtä.

- Ajoin muihin verrattuna pidemmän stintin ja nousin sen alussa sijalle 17, kunnes automme takarenkaat ylikuumenivat ja se hidasti vauhtiamme. Lopussa yksi pieni lipsahdus itseltäni ja kaksi autoa pääsi ohi. Kyseistä lipsahdusta lukuun ottamatta olisin voinut antaa itselleni viimeisestä lähdöstä puhtaat paperit. Harmittaa. Haastava viikonloppu kokonaisuudessaan, Tujula kertoi.


Tujula toivoo sarjan viimeisessä osakilpailussa hyvää päätöstä kaudelle ja ehjiä kisoja.

- Valenciaan kaikki keskittyminen. Toivon, että voisimme lopettaa kauden vahvasti. Tiedän, että meillä on täydet mahdollisuudet ajaa luokassamme palkintopallille ja yleiskilpailussa kymmenen joukkoon. Palikat ovat olemassa. Se vaatii ehjää kisaa ja sitä, että kaikki toimii sataprosenttisesti.


Urheiluautojen GT World Challenge Eurooppa Sprint Cupin kauden viimeinen osakilpailu ajetaan 25.–26. syyskuuta Valenciassa Espanjassa.

(teksti: Marko Mäkinen, valokuvat: GT World Challenge)

Tuloksia: GT World Challenge Eurooppa Sprint Cup, Brands Hatch, Englanti:

Yleiskilpailu, 1. osakilpailu:

1. Charles Weerts (BEL) - Dries Vanthoor (BEL), Team WRT, Audi R8 LMS GT3; 40 kierrosta

2. Luca Stolz (GER) - Maro Engel (GER), Team Toksport WRT, Mercedes-AMG GT3; + 0.407

3. Frank Bird (GBR) - Ryuichiro Tomita (JPN), Team WRT, Audi R8 LMS GT3; + 8.474

….

24. Tuomas Tujula (FIN) - Nicolai Kjærgaard (DK), Garage 59, Aston Martin GT3; + 1 kierros

Yleiskilpailu, 2. osakilpailu:

1. Luca Stolz (GER) - Maro Engel (GER), Team Toksport WRT, Mercedes-AMG GT3; 40 kierrosta

2. Charles Weerts (BEL) - Dries Vanthoor (BEL), Team WRT, Audi R8 LMS GT3; + 1.925

3. Petru Razvan Umbrarescu (ROU) - Jules Gounon (FRA), AKKA ASP, Mercedes-AMG GT3; + 15.340

19. Tuomas Tujula (FIN) - Nicolai Kjærgaard (DK), Garage 59, Aston Martin GT3 + 1.00.805

bottom of page