top of page
  • Tuomas

Suomalaiskuljettajien potentiaali jäi Imolassa näkemättä

Urheiluautojen GT World Challenge Eurooppa Endurance Cup käynnistyi Imolan moottoriradalla Italiassa. Lamborghinin tehdastallina sarjassa toimivan sveitsiläisen Emil Freyn Racingin kuljettajakolmikko Tuomas Tujula, Konsta Lappalainen ja Stuart White sijoittuvat sarjan avausosakilpailussa vaikeuksien jälkeen Silver Cup-luokassa yhdeksänneksi.

Urheiluautojen GT World Challenge Eurooppa Endurance Cup -sarja on tänä vuonna tasoltaan historiansa kovin. Sarjan mestaruudesta kilpailevat kaikki GT3-luokan tehdastallit sekä useat tehtaan tukea nauttivat tiimit. Kauden avauksessa Imolan kolmen tunnin kilpailussa lähtöruudukkoon asettui peräti 52 autokuntaa ja kaikkiaan 156 kuljettajaa.


Lamborghinin tehdastallina GT World Challenge Eurooppa-ratasarjassa toimivan sveitsiläisen Emil Freyn Racingin Lamborghini Huracan GT3 Evo autokunta #14 nousi kolmen tunnin kilpailun aikana vaikeuksien kautta Silver Cup-luokassa avauspisteille sijalle yhdeksän. Tuomas Tujula huokaili kilpailun jälkeen pettyneenä, että autokunnan potentiaali jäi valitettavasti Imolassa näkemättä.

- Olipa haastava ja vaikeuksien värittämä viikonloppu. Aika-ajossa omalla ajovuorollani sain ruuhkien ja yhden punaisen lipun värittämän ajojakson aikana ajettua vain yhden nopean kierroksen ja sekin hylättiin tuomariston toimesta rataviivarikon takia. Katsoimme tilanteen automme sisäkamerakuvista uudelleen, ja sen perusteella hylkäämiselle ei olisi ollut aihetta. Tuomariston päätöstä vastaan ei kuitenkaan voi valittaa, joten lähtöruutumme 13 vaihtui ruutuun 28, Tujula kertoi.


Autokunnan startti sujui ensimmäisen tunnin ajon jälkeiseen vaihtoon asti hyvin. Ensimmäisenä ajovuorossa ollut Konsta Lappalainen sai nostettua autokuntaa 5–6 sijaa ylöspäin.

- Ensimmäinen varikkopysähdyksemme ei onnistunut ja hävisimme siinä muutamia sijoja. Sen jälkeen oman ajovuoroni aikana automme ohjaustehostimessa ilmeni ongelmia. Se vaikeutti ajamista ja tehostin hajosi lopulta Stuartin (White) ajovuorolla kokonaan. Myös toinen varikkopysähdys osui huonoon väliin, ja menetimme sijoituksia.

- Meillä oli tähän viikonloppuun paljon potentiaalia, paljon parempaan suoritukseen, mutta tämä on motorsportia. Emme tehneet virheitä, mutta saimme syödä karvasta kalkkia tänään. Oli hyvä, että pääsimme ilman ohjaustehostintakin pisteille. Näytti jo siltä, että olisimme lähteneet täältä tyhjin käsin. Vauhtimme oli ongelmiin nähden todella hyvällä tasolla, se on hyvä uutinen jatkoa ajatellen, Tujula muistutti.


Urheiluautojen GT World Challenge Eurooppa Endurance Cup jatkuu 3.–5. kesäkuuta Circuit Paul Ricad 1000 km ajolla Ranskassa.

Tuloksia: GT World Challenge Eurooppa Endurance Cup, Imola, Italia:

Yleiskilpailu, Silver Cup:

1. Thomas Neubauer (FRA), Benjamin Goethe (MC), Jean-Baptiste Simmenauer (FRA), Audi R8 LMS Evo II GT3: 94 kierrosta

2. Marius Zug (GER), Nicolas Schöll (AUT) Alex AKA (GER), ), Audi R8 LMS Evo II GT3: + 12.021

3. Ethan Simioni (CAN), Manuel Maldonado (GBR), Nicolai Kjaergaard (DK), McLaren 720 S GT3: +

24.489

….

9. Konsta Lappalainen (FIN, Tuomas Tujula (FIN), Stuart White (RSA), Lamborghini Huracan GT3 Evo: + 40.018


bottom of page