top of page
  • Tuomas

Palkinto hyvästä ajosuorituksesta odotuttaa Tuomas Tujulaa yhä

Urheiluautojen GT World Challenge Eurooppa Sprint Cup -sarjan osakilpailuissa Hollannin Zandvoortissa Tuomas Tujulan hyvä henkilökohtainen ajosuoritus valui rataa reunustaneeseen hiekkaan. Suomalaiskuljettajan saaliiksi jäi Silver Cup -luokan kahdeksas sija ja keskeytys ensimmäisessä startissa. Ennen Zandvoortin osakilpailua Aston Martin Racing liitti Tujulan kuljettaja-akatemiaansa.

Brittiläisen Garage 59 -tallin #159 Aston Martin GT3:a yhdessä Tanskan Nicolai Kjaergaardin kanssa ajavan Tuomas Tujulan vauhti Zandvoortin moottoriradalla oli kohdillaan. Vaikka GT World Challenge Eurooppa Sprint Cupin Hollannin osakilpailut eivät olleet tuloksellisesti sitä, mitä oli odotettavissa, viikonlopun osakilpailut jättivät suomalaiskuljettajalle positiiviset tunnelmat.


Tujulan vauhti etenkin sunnuntain osakilpailussa oli koko joukon viidenneksi nopeinta ja läpi viikonlopun oman tiiminsä vahvinta.

- Viikonlopun ensimmäisessä startissa meillä oli rengaskuluman kanssa ongelmia, mutta saimme tiiminä ongelman sunnuntaille ratkaistua. Tänään meillä oli pirun hyvä kyyti. Harmi, että tallikaverini ei onnistunut aika-ajossa (ruutu 24), mutta hän ajoi oman vuoronsa todella mallikkaasti sekä fiksusti, ja toi automme kuljettajan vaihtoon sijalla 18.

- Siinä vaiheessa astui epäonni kuvaan. Automme keulaosan ilmatunkkijärjestelmä ei toiminut ja mekaanikkojen piti ratavarikolla nostaa automme keula renkaiden vaihdon ajaksi käsivoimin ylös. Menetimme siinä 17 ylimääräistä sekuntia ja sijoituksen yleiskilpailun kymmenen parhaan joukossa, autonsa maaliin sijalla 15 ajanut Tujula kertoi.


Tujula kehuu tiiminsä taktista silmää ja osaamista korkealle.

- Meillä oli todella hyvä taktiikka ja tiimimme pystyi ratkaisemaan ongelmat. Etenkin sunnuntain kisassa vauhtimme oli todella hyvää. Omalla ajovuorollani sain ajettua parhaan kierrosaikani kisan viiden nopeimman joukkoon.

- Sunnuntai oli hyvä ja kaikin puolin positiivinen päivä. Tulos vain odotuttaa itseään. Lauantaina ajoin aika-ajossa ruutuun kymmenen ja nostin autokuntamme omalla ajovuorollani yhdeksänneksi. Tallikaverillani kävi huono tuuri. Heti ratavarikolta ulostulokierroksella kanssakilpailija ajoi jarrutuksessa suoraa automme perään, ja jouduimme hyvistä asemista keskeyttämään.


Ennen Zandvoortin osakilpailuja Tuomas Tujula sai hyviä uutisia Aston Martin Racingin suunnalta.

- Ottivat minut kuljettaja-akatemiaansa mukaan. Sen verran hyvin kausi heidän kanssaan on lähtenyt käyntiin, Tujula iloitsi.

Urheiluautojen GT World Challenge Eurooppa Sprint Cup jatkuu 2.–4. heinäkuuta Misanossa Italiassa.

(teksti: Marko Mäkinen, valokuvat: GT World Challenge)


Tuloksia: GT World Challenge Eurooppa Sprint Cup, Zandvoort, Hollanti:

Yleiskilpailu, 1. osakilpailu:

1. Ricardo Feller (SUI) - Alex Fontana (SUI), Emil Frey Racing, Lamborghini Huracan GT3 Evo 37 kierrosta

2. Timur Boguslavsky (RUS) - Raffaele Marciello (ITA), AKKA ASP, Mercedes-AMG GT3 + 9.628

3. Ulysse De Pauw (BEL) - Pierre Alexandre Jean (FRA), Bentley Continental GT3 + 13.696

….

Tuomas Tujula (FIN) - Nicolai Kjærgaard (DK), Garage 59, Aston Martin GT3 - keskeytys

Yleiskilpailu, 2. osakilpailu:

1. Norbert Siedler (AUT) – Albert Costa (ESP), Emil Frey Racing, Lamborghini Huracan GT3 Evo 37 kierrosta

2. Ricardo Feller (SUI) - Alex Fontana (SUI), Emil Frey Racing, Lamborghini Huracan GT3 Evo + 10.954

3. Charles Weerts (BEL) - Dries Vanthoor (BEL), Team WRT, Audi R8 LMS GT3 + 24.121

15. Tuomas Tujula (FIN) - Nicolai Kjærgaard (DK), Garage 59, Aston Martin GT3 + 52.550

bottom of page